Innsikt

Utgir barnebok etter spleiselag

Den rykende ferske barneboken Jeg gikk meg over sjø og land forteller og illustrerer en flyktnings vei til Norge, fortalt gjennom et barns øyne. Boken ble til etter solid drahjelp fra nettfenomenet «crowdfunding», såkalt folkefinansiering, som er et spleiselag på nett.

Jeg gikk meg over sjø og land er den første boken innen norsk barnelitteratur som omhandler temaet flyktning, og som tar for seg flerkulturell identitet. Les om den unge guttens flukt og emosjonelle reise gjennom en rekke land, og inntrykkene han møter. Boken er skrevet sammen med forfatter Siddhant Rihel Kumar og illustrert av Charlotte Håkonsen.

– Mamma, hva er en flyktning?

Sønnen min spurte meg om jeg kunne vise han hva en flyktning er. Jeg klarte ikke å formidle det på en god måte, og jeg fant heller ingenting på biblioteket eller nettet som kunne illustrere det. Derfor bestemte jeg meg for å lage en illustrert bok om det selv, hvor jeg kunne ta opp tematikken på en god og barnevennlig måte som kan gi barn forståelse for temaet, sier grunderen Tina Marie Tsiplakis i Mangfold Forlag.

Resultatet ble boken Jeg gikk meg over sjø og land.

Boken er trykt på et miljøvennlig papir i et opplag på 3000 eksemplarer, produsert hos Zoom Grafisk i Drammen.

Flere artikler

MER INNSIKT

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Fyll inn din e-post og få tips og inspirasjon rett i innboksen din!

Fyll inn e-post

Ved å melde deg på nyhetsbrevet, godkjenner du at vi kan lagre din e-post og sende deg nyhetsbrev fremover. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet.