Innsikt

Fotobok – når bilder formidler mer enn ord

«Marokko beldi» er fotografen Thor Arne Hauers nyeste bokutgivelse. Fotoboken tar for seg sider ved Marokkos ulike dypkulturer og dekker både by, fjell og land.

De unike bildene forteller historier om både mennesker og dyr, natur og kultur i Marokko. Bildene er nære og ekte og skildrer livet i det nordafrikanske landet. Med sterke kontraster og klare og skarpe fargebilder iblandet sort-hvitt-bilder er dette blitt en særdeles flott fotobok. Enhver med interesse for fotografering og andre kulturer vil ha stor glede av boken.

Fra fotobokens forord

«Søker en etter opprinnelsen til det mest iøynefallende ved Marokkos kulturelle og visuelle utrykk, støter en snart på begrepet beldi. Den tradisjonelle forståelsen av ordet rommer sentrale og avholdte kvaliteter, men også glemte eller neglisjerte verdier.

Beldi kan i første rekke forklares som det naturlige, bestandige og jordnære, men kan også beskrive det biologiske. Et menneske som betegnes som beldi, lever i prinsippet tett på, med og av naturen, og dette preger både lynne og preferanser. Det kan dreie seg om helt alminnelige uttrykk som hvordan en sitter, snakker, kler seg og hilser, eller hva en spiser – med andre ord måten å leve på. Fram til nå har mange språklige og kulturelle uttrykk vært farget av det man omtaler som beldi, men dette er i endring, og begrepet må derfor ses i sammenheng med det som i økende grad erstatter beldi, nemlig motstykket roumi, som også blir forstått som vestlig

Velegnet papir til fotobok

Boken er trykket på 170 gram Multi Art matt – som er svært velegnet til fotobøker. Dette er et bestrøket papir med matt overflate som gir optimal bilde- og fargegjengivelse. Materien er trådheftet med hardcover bokpapp, med irrgrønt kapitélbånd og med en vinrød Brillianta shirting. På bokens front og rygg er boktittelen preget med irrgrønn folie. Boken er spandert på et vareomslag med eksklusiv Soft Touch-folie som bevarer og beskytter boken. Grafisk design og layout er utført av Ane Valderhaug.

Fotoboken «Marokko beldi»

Fotoboken «Marokko beldi»

Zoom Grafisk takker for samarbeidet og er stolte over å ha produsert boken. Vi ønsker lykke til med boklanseringen.

Boken kan bestilles på marrakech.no

Skal du begynne på et prosjekt?

Send oss en forespørsel